Snitel vienez
O reteta rapida de snitel vienez care va scapa de orele pierdute in bucatarie si cu ajutorul careia puteti pregati o cina sau un pranz intr-un timp foarte scurt.
Ingrediente
- Carnea se pune intre doua bucati de folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele. Se presara apoi cu sare si piper.
- Se pregatesc trei vase: unul cu faina, al doilea cu ouale batute cu lapte si al treilea cu pesmet.
- Se topeste untul in tigaia de prajit si se adauga si uleiul.
- Fiecare bucata de carne se trece prin faina, oua si pesmet, se scutura de surplus si se prajeste imediat, pe ambele parti, in uleiul incins. Se scoate pe servete de hartie.
Sfaturi utile
Pentru varianta originala de snitel vienez este indicat sa folositi muschi de vitel, cu putina grasime, pe care trebuie sa il bateti cat mai subtire.
✽ Pesmetul il puteti prepara si acasa punand felii de paine alba proaspata la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute. Puneti apoi painea intre doua coli de hartie groasa, acoperite cu un prosop, si zdrobiti-o cu ajutorul unui sucitor.
✽ In loc de lapte puteti amesteca ouale cu doua linguri de smantana.
✽ In timpul prajirii miscati constant tigaia. Puteti lua si ulei din tigaie, cu o lingura, si turna peste snitel. Crusta va avea astfel o textura mult mai buna.