Tartă cu urdă și lămâie
- Peste untul la temperatura camerei se pun făina, oul întreg, zahărul, sarea și cele două gălbenușuri. Se frământă bine, până când aluatul nu mai este chiar sfărâmicios. Se dă la frigider pentru o oră.
- Într-un castron, se amestecă urda cu ouăle, zahărul, coaja rasă și zeama de la o lămâie. Se mixează până compoziția devine omogenă (ca o cremă mai groasă).
- Aluatul de la frigider se întinde pentru forma rotundă a unei tăvi cu diametrul de 20-22 de centimetri, tapetată în prealabil cu făină. O parte din aluat se mai păstrează pentru decorat. Înainte de a se pune umplutura în tavă, se bat albușurile spumă cu un pic de sare și se amestecă manual împreună cu făina în crema de urdă. Se pune în formă și se decorează cu fâșii de aluat. Opțional, o biluță de aluat congelat se poate da prin răzătoare pe deasupra, fiindcă astfel se va rumeni mai tare.
- Se dă în cuptorul preîncălzit și se coace 35 de minute la 160°C. Se scoate din cuptor și se decorează cu ciocolată (fie rasă, fie topită și turnată în fire). Se servește caldă.
din aceeasi categorie