Paste gratinate
Aceste paste gratinate se fac repede și sunt foarte gustoase.
- Pentru început, se pun pastele să fiarbă, în apă cu sare şi câteva picături de ulei. După ce au fiert, se scot din apă şi se trec prin 2-3 jeturi de apă rece. Se lasă să se scurgă în sită.
- Se topeşte untul şi se trec pastele prin unt topit, se condimentează cu sare, se adaugă ouăle bătute şi caşcavalul ras. Se amestecă bine, iar compoziţia se toarnă în tava tapetată cu unt şi cu pesmet.
- În timp ce pastele se află la cuptor, se pregătesc roşiile. Se opăresc cu apă clocotită şi se taie felii subţiri. Se condimentează cu sare, cu frunze de busuioc şi se stropesc cu ulei de măsline.
- Cu 15 minute înainte de a scoate pastele din cuptor, se pun feliile de brânză mozzarella pe toată suprafaţa şi deasupra se ornează cu roşiile pregătite în prealabil. Pastele gratinate se servesc atât calde, cât şi reci.
din aceeasi categorie