Crap cu sos de ardei
- Se spală bucăţile de peşte cu
jet de apă rece, se condimentează cu sare, piper, foaie de dafin şi boia, se stropesc cu uleiul de măsline şi apoi se pun într-o tavă, la cuptor. Se lasă până se rumeneşte. - Între timp, se curăţă ardeii şi ceapa, se spală şi se taie în funcţie de preferinţe. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi se călesc în ulei, până devin sticloase. Ceapa şi ardeii se lasă să scadă în sucul propriu.
- Cu 10 minute înainte de a fi gata peştele, se scoate din cuptor, apoi se toarnă pe deasupra sosul de ardei, se stropeşte cu sucul de roşii şi se pune din nou la cuptor. Se mai lasă câteva minute până se rumeneşte.
- Peştele cu sos de ardei se serveşte cald, cu diferite garnituri
de orez, cartofi sau salate de crudităţi. Se poate servi şi cu un pahar de vin alb demisec.
din aceeasi categorie