Tartă cu mandarine
- Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până când se obţine o pastă omogenă. Se adaugă apa şi se încorporează, treptat, făina, în care s-a amestecat praful de copt. La sfârşit, se adaugă albuşurile şi se dă coca la frigider timp de 30 de minute.
- Se tapetează forma de tartă cu hârtie de copt, se întinde aluatul şi se mai lasă la frigider încă 20-30 de minute. Se încălzeşte cuptorul la 180°C şi se ţine coca la copt timp de 20-30 de minute. Este indicat să nu se deschidă uşa cuptorului în timpul coacerii. Se lasă la răcit şi, după aceea, se desprinde aluatul de formă.
- Între timp, se prepară budinca de vanilie, conform instrucţiunilor de pe pachet.
- Se unge blatul de tartă cu siropul de fructe şi se adaugă budinca de vanilie. Se decojesc mandarinele şi se feliază. Se aşază peste budinca de vanilie stafidele şi feliile de mandarină.
- Se amestecă gelatina cu suc de fructe sau cu apă şi se pune la fiert trei-patru minute. La final, se toarnă peste fructe şi se lasă să se închege. Se ornează tarta cu frunze de mentă.
din aceeasi categorie