Coşuleţe picante
- Se taie untul în cubuleţe mici. Făina se presară cu sarea, se adaugă untul rece, gălbenuşul întreg şi apa şi se frământă bine. Se lasă o oră la temperatura camerei, apoi se întinde o foaie şi se decupează cercuri sau pătrate. Se întinde aluatul în formele de minitarte tapetate cu făină şi se lasă la frigider să se întărească un sfert de oră. Se coc apoi aproximativ 15 minute. Aluatul de casă se poate înlocui cu aluat franţuzesc din comerţ.
- Caşcavalul se dă pe răzătoare. Cârnăciorii se taie rondele subţiri, iar kaizerul se taie cubuleţe mici. Se scot coşuleţele de aluat din cuptor şi se presară deasupra lor caşcavalul ras. Se pun apoi rondelele de cârnăciori şi cubuleţele de kaizer în fiecare coşuleţ şi se bagă iar la cuptor câteva minute, până se topeşte caşcavalul. Se ornează cu crenguţe de busuioc şi se servesc calde.
din aceeasi categorie