Ruladă fantezie
- Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu ceapa călită în prealabil. Se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi, spre sfârşit, se adaugă oul crud şi pâinea înmuiată în lapte.
- Compoziţia se frământă bine şi se întinde pe hârtie specială pentru copt. Se adaugă feliile de şuncă presată, fâşiile de ardei capia şi ouăle fierte. Se rulează cu grijă şi se aşază într-o tavă de chec sau de cozonac, unsă cu ulei.
- Se bagă tava cu ruladă în cuptorul încins în prealabil şi se lasă la foc potrivit, să se rumenească.
- În acest timp, se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie cubuleţe, ca pentru salată orientală.
- Salata se prepară cu ceapă tăiată feliuţe, sare, ulei, oţet şi măsline. Se amestecă toate ingredientele şi se serveşte ornată cu frunze de salată verde. După ce s-a copt rulada, se serveşte cu salata orientală şi se ornaează cu frunze de ceapă verde.
din aceeasi categorie