Supă de ciuperci
- Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se opăresc 3-4 minute în apă cu sare, cât să nu-şi schimbe culoarea.
- Se curăţă ceapa, se spală şi apoi se taie solzişori. Morcovii se spală şi ei, se curăţă şi apoi se taie rondele sau în funcţie de preferinţe.
- Ciupercile se taie feliuţe potrivite şi se călesc în unt. Se adaugă cantitatea de apă şi legumele şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
- Separat, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, iar după ce au fiert, se pun în sită şi se trec printr-un jet de apă rece ca să nu se lipească între ele.
- După ce au fiert legumele, se adaugă pastele fierte.
- Supa se condimentează cu sare, piper şi, spre sfârşit, se ornează cu pătrunjelul tocat mărunt.
din aceeasi categorie