Tagliatelle cu şuncă
- Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu sare şi puţin ulei ca să nu se lipească între ele şi se lasă la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se pun în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece.
- Se curăţă broccoli, se spală în apă călduţă şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi câteva picături de zeamă de lămâie, pentru a nu-şi schimba culoarea. După ce a fiert, se pune în sită să se scurgă.
- Separat, se taie şunca felii subţiri, ardeii se spală şi se taie feliuţe şi se călesc în unt. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, şi se lasă câteva minute să se răcească.
- Se pun pastele într-un bol, pe deasupra se adaugă ardeii înăbuşiţi, şunca, broccoli, smântâna şi zeama de lămâie. Pastele se servesc ornate cu frunze de busuioc sau de pătrunjel verde.
din aceeasi categorie