Pulpa de miel umpluta cu spanac
Se preincalzeste cuptorul la 150 gr. C (gradatia 5). Se indeparteaza toata grasimea de pe pulpa de miel, apoi se desfac jumatatile si se tamponeaza cu un prosop de hartie absorbant. Se asezoneaza interiorul cu piper.
Spanacul se preseaza cu o lingura de lemn intr-o sita, deasupra chiuvetei, pentru a-i indeparta zeama, apoi, stors bine, se rastoarna intr-un castron.
Intr-o tigaie mica de teflon , la foc potrivit, se incalzeste uleiul, se adauga ceapa si usturoiul, inabusindu-le 3-4 minute sau pana se inmoaie ori se rumenesc. Se adauga la spanac. Amestewcul de spanac din castron se faramiteaza apoi peste carne, iar deasupra se faramiteaza branza.
Carnea astfel umpluta se ruleaza si se leaga din loc in loc cu sfoara de bucatarie, la distante aproximativ egale. Se aseaza intr-o tava de copt, cu legaturile in jos si se da la cuptor. Se lasa la fript o ora jumate- doua, pana se patrunde bine (se verifica!).
Scoti mielul din cuptor si-l lasi sa stea 10 minute, inainte de-a-l taia felii. E delicios!
Pofta buna!
Reteta trimisa de: Dragos-Roman Floare