Tarta cu mazare
50 minute
4 portii
Mediu
Un altfel de aperitiv, tarta cu mazare e solutia pentru momentele cand nu mai stii ce sa gatesti, insa doresti o mancare consistenta si ieftina. Prepararea ei costa doar 3.75 lei/portie.
Ingrediente
un pachet aluat foitaj
100 g sunca de curcan
100 g mazare
o ceapa
2 oua
500 ml lapte
50 g cascaval
25 g unt
patrunjel
cimbru
sare
piper
Mod de preparare:
- Aluatul se intinde putin cu sucitorul si apoi se transfera in forma de copt. Se taie marginile care depasesc forma.
- Ouale se bat 2-3 minute, apoi se amesteca bine cu laptele, cascavalul ras si patrunjelul marunt tocat. Se amesteca si se potriveste de sare si piper. Sunca taiata cubulete se caleste in unt topit, se adauga ceapa tocata, se lasa sa se inmoaie si apoi se adauga peste compozitia de oua.
- Se amesteca, se toarna compozitia in forma de copt, se presara mazarea deasupra, se adauga cimbrul si se lasa la cuptor 35 de minute.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews