Prajitura parfumata
40 minute
4 portii
Usor
Banane se gasesc din belşug în această perioada. Daca deja te-ai plictisit de ele proaspete, le poti transforma in delicioase deserturi de savurat la gura sobei.
Ingrediente pentru blat
4 oua
120 g zahar
120 g faina
15 g cacao
Ingrediente pentru copt
30 g unt
30 g faina
Ingrediente pentru umplutura
3 banane
250 g smantana
Ingrediente pentru servit
fructe
miere de tei
Mod de preparare:
- Pentru blat, se amesteca ouale cu zaharul si apoi se fierbe compozitia la bain-marie pentru 10 minute. Dupa ce se scoate, se continua amestecarea cu mixerul pana ce se raceste complet.
- Se adauga faina cu cacaua, amestecate in prealabil, se incorporeaza delicat si se toarna aluatul in tava de copt unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace 20 de minute. Se lasa apoi la racit si se taie in doua foi.
- Smantana si bananele feliate se mixeaza foarte bine si apoi se asaza intre foile de blat. Se serveste cu banane feliate si miere de tei.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews