Sarlota cu pere
Parfumul imbietor al perelor se combina perfect cu gustul dulce-sarat al branzei, intr-o reteta care noua ne aminteste de casa bunicii.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru umplutura
Ingrediente pentru servit
1.Se bat albusurile cu un praf de sare, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul si 4 linguri de apa calduta, pana ce se albesc. Faina se amesteca cu amidonul.
2. Peste crema de galbenusuri se pune jumatate din cantitatea de albusuri batute si jumatate din cantitatea de faina. Se amesteca, apoi se pun jumatatile de cantitati restante. Se toarna in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, se egalizeaza si se coace 15 minute. Se scoate pe un servet umed, se indeparteaza hartia de copt si se lasa blatul sa se raceasca fara a-l rula.
3.Fructele din compot se pun la scurs, iar branza, smantana si zaharul se amesteca foarte bine.
4. Intr-un vas cu pereti inalti, tapetat cu folie alimentara se pune la baza o bucata din aluatul taiat si peretii se tapeteaza si ei cu aluat taiat. Se pun straturi alternative de branza si fructe, se pune drept capac o bucata de aluat, se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece pentru 2 ore. Se aduce la masa alaturi de felii de pere proaspete.