Calamar umplut cu legume in 5 arome
Ciprian Ogarca, unul dintre castigatorii concursului Masterchef, a dezvaluit una dintre retetele sale de suflet, calamar umplut cu legume in 5 arome, care se prepara dupa cum urmeaza:
Mod de preparare:
Ingrediente
o bucata calamar
o ceapa
un ardei gras rosu
un ardei gras verde
4 - 5 ciuperci
un catel usturoi
o vanata
un zuchinni
ierburi aromatice (oregano, cimbrisor)
o lingurita otet balsamic
fulgi de chili
sare
piper
30 g unt
20 ml ulei de masline
40 ml vin rosu
Mod de preparare:
- Intr-o tigaie, punem untul si uleiul de masline, dupa care aromatizam uleiul cu ierburile aromatice si usturoiul.
- Taiem ceapa cuburi, impreuna cu ardeiul, vanata, ciupercile si zuchinni. Sotam pe rand, in untul si uleiul aromatizat, ceapa, ardeiul si ciupercile, dupa care adaugam apoi si dovlecelul cu vanata.
- La final, punem oregano si fulgii de chili si gata umplutura pentru calamar.
- Umplem calamarul (atentie, umplutura trebuie sa fie rece!), il sotam in unt 2 minute, dupa care bagam la cuptor 7 minute, impreuna cu vinul rosu. Il condimentam dupa gust si calamarul nostru este gata. Pofta buna!
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews