Tagliatelle cu piure de mazare si somon
Reteta apartine castigatorului Masterchef, Ciprian Ogarca, cel care ne-a impartasit ca a fost secretul catre inima actualei sale iubite.
Ingrediente pentru paste
300 g faina
3 oua intregi
3 galbenusuri
un praf de sare
Ingrediente pentru sos
200 g mazare
o ceapa
10 g unt
1-2 linguri smantana
20 ml ulei de masline
100 g somon
o lamaie verde
50 ml coniac
50 ml smantana de gatit
Mod de preparare:
- Intr-un bol, se pune faina si se formeaza o adancitura in mijloc. Se sparg ouale direct peste faina in care a fost pusa sarea, dupa care, treptat, se amesteca faina cu ouale (cu varful degetelor sau cu furculita) pana cand aluatul incepe sa prinda forma si sa se ingroase. Apoi poate fi scos din bol si asezat pe blat sau pe masa (tapetate cu faina) si framantat vartos. Va fi gata in momentul in care capata un aspect neted si usor lucios. Daca nu este framantat indeajuns, pastele vor fi moi cand vor fi gatite.
- Aluatul se inveleste intr-o folie alimentara si se lasa in frigider 30 de minute inainte sa fie folosit. Dupa care, din aluat se formeaza tagliatellele care se fierb. Se pregateste piureul de mazare. Mazarea se fierbe cu putina sare, dupa care se soteaza jumatate din ceapa taiata fin, se baga la blender cu putin unt si smantana, si piureul este gata.
- Intr-o tigaie, ceapa trebuie trasa in unt cu ulei de masline, se adauga somonul taiat cubulete, dupa care totul se stinge cu coniac, se pune o lingura de piure de mazare, se adauga smantana de gatit si se amesteca. La final se adauga tagliatellele si totul se stropeste cu zeama de lime. Pofta buna! Acesta este preparatul cu care am cucerit-o pe iubita mea.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews