O reteta clasic romaneasca, pe care toti o stim intr-o forma sau alta. Ciorba de perisoare dreasa cu ou are o aroma deosebita, ce iti imbie simturile inca de cand o prepari.

Ingrediente

1 dovlecel mediu 2 ardei o telina medie pastarnac 2 morcovi mari 2 cartofi rosii decojite/2-3 linguri bulion 2 oua 0.5 L bors o legatura leustean 1 lingura ulei sare

Ingrediente pentru perisoare

700-800 g amestec carne tocata 2 linguri de orez 1 ceapa medie 1 ou sare piper
Mod de preparare:

Ciorba de perisoare dreasa cu ou

1. Toaca cubulete cartofii, morcovii, dovlecelul, ardeiul, telina si pastarnacul.
2. Taie una din cepe marunt si caleste-o in oala de ciorba in lingura de ulei.
3. Dupa ce ceapa devine usor transparenta, adauga restul legumelor tocate, impreuna cu 2-3 L de apa.
4. Lasa legumele sa fiarba in oala fara capac, intai la foc mare, apoi dupa primul clocot lasa focul mic si pune capacul.
5. Intre timp, formeaza perisoarele: amesteca carnea tocata cu cealalta ceapa tocata cat mai fin, adauga orezul spalat si un ou.
6. Potriveste carnea de sare si piper, apoi umezeste mainile si, luand gramajoare de carne, formeaza perisoarele de dimensiuni medii.
7. Cand legumele au fiert, lucru pe care il verifici infigand o furculita intr-un cubulet de telina, adauga perisoarele una cate una, fara a amesteca in ciorba. Daca intre timp apa a scazut prea mult, mai adauga apa incalzita.
8. Perisoarele sunt fierte cand se ridica singure la suprafata. In acest moment poti adauga fie rosiile decojite tocate marunt, fie cele 2-3 linguri de bulion.
9.Dupa 5 minute, adauga borsul si potriveste ciorba de sare. Cand ciorba da iar in clocot, bate energic un ou intr-un castron, apoi pune-l in ciorba, amestecand in urma lui, pentru a se raspandi.
10. Toaca leusteanul proaspat cat mai marunt, pune-l in ciorba, inchide focul si pune capacul, pentru ca aroma de leustean sa se imbine cu cea a legumelor si a perisoarelor.

din aceeasi categorie