Daca iti place sa gatesti, si in mod deosebit sa faci torturi, sigur ti-ar placea sa stii si cum ai putea sa ornezi un tort cu trandafiri, asa cum vezi in cofetarii.
Ei bine, nimic mai simplu! Cum sa ornezi un tort cu pasta de zahar si cum sa o prepari, poti afla de aici, iar daca iti ramane, iata cum poti sa obtii niste trandafiri demni de toata admiratia.

Cum obtii trandafiri din zahar

  1. Din toata cantitatea de pasta, rupe 6-7 gramajoare de dimensiunea unui bob de fasole, si o alta gramajoara putin mai mare. Ruleaza bucata cea mai mare in palma, formand o sfera, apoi modeleaz-o cu degetele incat sa obtii o forma alungita, similara cu cea de para.
  2. In partea mai groasa a „parei”, infige o scobitoare sau o frigaruie, fara a iesi insa pe cealalta parte. Lasa forma obtinuta deoparte si ocupa-te de petale. Ruleaza celelalte gramajoare in palma, pe fiecare in parte, incat sa le rotunjesti. Intinde-le cu facaletul pudrat cu zahar, incat sa devina cat mai subtiri, insa fara a se rupe.
  3. Ia fiecare petala astfel obtinuta si lipeste-le intai la baza bobocului de trandafir pus deoparte mai devreme, apoi ataseaza petala si pe inaltime, incat sa para cat mai naturala. Cu cat ai mai multe petale, cu atat trandafirul va fi unul mai bogat. Pe masura ce adaugi petale, le poti lipi pe o suprafata din ce in ce mai mica, incat sa para ca trandafirul e foarte deschis.
  4. Daca petalele nu se lipesc cu usurinta, umezeste putin zona pe care vrei sa o lipesti. Pentru un aspect foarte natural, intinde marginile fiecarei petale cu facaletul, incat sa se onduleze putin.