Melcișori
Se fac cu mare usurinta si te scutesc de o grija cand ai musafiri. Sunt foarte similari ca si compozitie cu o banala pizza, dar mult mai usor de facut.
Reteta de melcisori a fost trimisa de Petria Florescu, din Mehedinti.
Ingrediente
un pachet aluat foitaj
200 ml sos de rosii
150 g cascaval
50 g sunca presata
2 carnati
100 g ciuperci
200 g ardei gras rosu
2 linguri ulei
Oregano
busuioc
4 rosii potrivite
sare
Mod de preparare:
- Foitajul dezghetat se intinde cu sucitorul pe o planseta presarata cu faina. Se unge cu sos de rosii si 2 linguri de ulei si se presara cu oregano, busuioc si sare. Se adauga sunca taiata solzisori, carnatii rondele si legumele. La final, se pune cascavalul ras.
- Se ruleaza strans si se taie rondele de aproximativ 2 cm in diametru care se pun in tava si se dau 8-10 minute la cuptorul preincalzit.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews