Sa iesim putin din zona de confort culinar si sa incercam o supa atipica, cu specific oriental: supa indiana de conopida.

Ingrediente

1,5 kg conopida o lingura ulei o ceapa mare 2 catei usturoi o lingura ghimbir proaspat ras un ardei iute o lingurita curry 1,5 litri supa 60 ml iaurt bine scurs Sare 2-3 fire patrunjel
Mod de preparare:
  1. In oala de fiert supa se pune uleiul la incins si se calesc ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, toate tocate foarte marunt.
  2. Se adauga conopida si supa, se lasa sa ajunga la punctul de fierbere, se micsoreaza flacara, se acopera si se lasa la fiert pentru 15 minute.
  3. Se opresc buchetele de conopida pentru servit iar restul se mixeaza si se repune pe foc.
  4. Se adauga praful de curry, se potriveste de sare si se pune iaurtul. Se serveste cu patrunjel.

Vezi si alte retete cu conopida

din aceeasi categorie