Cartofi copti a la Jamie Oliver
80 minute
4 portii
Usor
In 3 combinatii diferite, cu 3 arome distincte, cartofii copti dupa reteta lui Jamie sunt garnitura perfecta langa o friptura de pui sau curcan, sau pot fi serviti ca atare, intrucat sunt foarte gustosi.
Alege un amestec de condimente care iti surade si prepara o cina rapida si sanatoasa.
Ingrediente
5-6 cartofi
Ingrediente pentru amestecul de condimente 1
3 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingura otet din vin rosu
rozmarin
7-8 catei de usturoi necuratati
sare
piper
Ingrediente pentru amestecul de condimente 2
1-2 linguri ulei de masline
1 lingura de unt
1 lingura otet din vin rosu
cateva frunze de salvie
coaja de la o jumatate de clementina
sare
piper
Ingrediente pentru amestecul de condimente 3
grasime de gasca/porc
1 lingura otet din vin rosu
4-5 frunze de dafin
cimbru
sare
piper
Mod de preparare:
- Curata si taie cartofii in sferturi (daca sunt mari), apoi fierbe-i pentru 10-13 minute, pana cand patrunde furculita in ei, insa nu sunt atat de moi pe cat i-ai vrea pentru piure. Strecoara-i si lasa-i sa stea deasupra cratitei in care au fiert, in strecuratoare. Intre timp, pregateste unul din amestecurile de condimente preferate.
- Agita putin cartofii in strecuratoare, apoi pune-i in tava impreuna cu amestecul ales si agita tava, incat condimentele sa adere la cartofi.
- Baga tava in cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute, iar dupa 40 de minute scoate tava si apasa usor cu ustensila de piure pe fiecare, incat sa crape crusta si sa devina mai crocanti.
- Da tava la cuptor din nou pentru alte 10-20 de minute, pana devin aurii si formeaza o crusta crocanta.
Vezi si alte retete a la Jamie Oliver
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews