Tort „Red Velvet”
Una din cele mai elegante retete de torturi americane, Red Velvet (Catifea Rosie) se face mai usor decat ai crede, si are o consistenta pufoasa si un gust divin.
Ingrediente pentru crema si ornat
1. Combina toate ingredientele uscate, mai putin zaharul (faina, bicarbonat, sare, cacao) si amesteca bine.
2. Intr-un alt recipient bate ouale, apoi adauga zaharul, kefirul, uleiul si esenta de vanilie. Amesteca bine pana la omogenizare.
3. Amesteca ingredientele uscate cu ouale treptat, pana cand obtii un aluat moale. Adauga otetul si colorantul alimentar, apoi amesteca cu o spatula pana cand culoarea aluatului e uniforma.
4. Tapeteaza cu ulei si faina 2 tavi de tort egale. Pune in fiecare jumatate din cantitatea de aluat, lasa-le sa stea 2-3 minute si da-le la cuptor pentru 25-35 min.
5. Dupa ce sunt gata, scoate blaturile sa se raceasca si prepara crema. Intr-un recipient mare amesteca untul cu crema de branza si adauga treptat zaharul pudra, cam 200 de g odata.
6. Dupa ce ai incorporat tot zaharul adauga esenta de vanilie si laptele. Pune un strat de crema intre cele 2 blaturi si suprapune-le, apoi orneaza tortul cu aceeasi crema si decoreaza-l dupa preferinte.