Daca nu ai fructe proaspete, dar ai pastrat la borcan sub forma de gem pentru iarna, incearca o tarta delicioasa cu gem si migdale, dupa o reteta britanica.

Ingrediente pentru aluat

175 g faina 75 g unt rece un galbenus 2-3 linguri apa rece

Ingrediente pentru umplutura

3 linguri gem 125 g unt 125 g zahar 125 g migdale maruntite un ou 1/2 lingurita esenta de migdale 50 g fulgi de migdale

Ingrediente pentru glazura

80 g zahar pudra 2-3 linguri apa rece
Mod de preparare:

 

  1. Pentru aluat, se amesteca ingredientele. Aluatul obtinut se lasa la rece pentru 30 de minute.
  2. Aluatul se intinde, se transfera in forma de copt, se umple cu boabe de fasole si se coace pentru 15 minute. Apoi, fasolea se arunca si se intinde un prim strat de gem.
  3. Pentru umplutura, se topeste untul, se trage de pe foc si se pune zaharul. Se adauga migdalele maruntite, oul si esenta. Se pune amestecul peste stratul de gem, se presara fulgii de migdale si se coace 35 de minute. Intre timp, zaharul se amesteca cu apa si, cand se scoate tarta, se unge de mai multe ori cu aceasta glazura.