Pizza de casa reinventata
Ai pofta de o pizza cu un gust deosebit? Sosul face de multe ori o diferenta imensa, cum se intampla si in cazul de fata. Incearca reteta si sigur o vei repeta!
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru sos
Topping-uri
1. Pune uleiul intr-o tigaie inalta, adauga ceapa si usturoiul si lasa-le pentru 2-3 minute la foc mediu.
2. Dupa ce ceapa si usturoiul s-au calit, adauga rosiile taiate marunt, condimentele, parmezanul si zaharul, urmate de apa. Lasa sosul sa dea in clocot pana cand devine mai gros.
3. In apa calda, adauga zaharul, dizolva-l, apoi adauga drojdia si las-o sa creasca pentru 5-10 minute.
4. Dupa ce drojdia a crescut, pune-o intr-un recipient mai mare, adauga faina, sarea uleiul, parmezanul si condimentele. Dupa ce ai format aluatul, framanta-l pe blatul de lucru pentru 5-10 minute, ungand mainile cu ulei.
5. Pune aluatul in tava unsa cu ulei si intinde-l cu buricele degetelor. Lasa-l apoi sa creasca la cald, cat timp pregatesti toppingurile.
6. Dupa ce ai toate ingredientele pregatite, intinde sosul pe blatul de pizza, adauga mozzarella deasupra, urmata de ardei, masline si salam. Da pizza la cuptor pentru 20-25 de minute, sau pana cand blatul devine auriu inchis.