Majoritatea retetelor de pizza, paste si alte preparate cu specific italian necesita condimente specifice, deseori cu titlul de condimente italiene. Poti gasi astfel de mixuri in supermarket, cel mai probabil cu un nume pompos si cu un pret pe masura, sau poti prepara propriul amestec la un pret mult mai mic, la tine acasa.
Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi verdeturile in cantitati egale, sa le amesteci, sa le maruntesti daca este cazul, si sa le pastrezi in recipiente inchise. Astfel ori de cate ori ai nevoie sa aromatizezi mancarea cu specific italian, vei avea la indemana condimentele potrivite.
Cum prepari mixul de condimente italiene
Amesteca o cantitate egala (ex: o lingura din fiecare) de busuioc, maghiran, oregano, rozmarin, salvie, patrunjel, cimbru (toate uscate), piper negru macinat si sare. Daca preferi mai mult sau mai putin piperat sau sarat, ajusteaza cantitatea in functie de gust.
Poti pune ierburile si intr-o rasnita etansa, pentru a nu pierde aromele, si ori de cate ori ai nevoie rasnesti condimentele pe loc, deasupra preparatelor cu specific italian.