Salata de naut
10 minute
4 portii
Usor
O masa satioasa, pe care o prepari foarte rapid si de care te bucuri imediat. Salata de naut e perfecta si in perioada postului.
Ingrediente
200 g naut la conserva
un catel usturoi
3-4 linguri suc de lamaie
3 linguri ulei
2 linguri pasta de susan
sare
Mod de preparare:
- Nautul se scurge de solutia in care a fost conservat si se trece sub un jet de apa rece. Odata scurs bine se pune in bolul mixerului.
- Se adauga usturoiul feliat, pasta de susan, jumatate din cantitatea de suc de lamaie si uleiul.
- Se mixeaza, se gusta si se potriveste gustul de sare si lamaie.
Sfaturi utile
✽ La acest preparat, este mult mai bine sa folosesti usturoiul zdrobit pentru a accentua mai bine gustul picant.
✽ In pasta de naut poti adauga rosii uscate, care vor da un gust deosebit preparatului. Rosiile uscate trebuie mixate la robot impreuna cu nautul.
✽ Daca fierbi boabele de naut, adauga putin bicarbonat de sodiu in apa pentru a inmuia boabele mai repede.
✽ Pasta de naut se poate servi pe lipii, preparate in casa sau cumparate din comert. Inainte de servire, acestea se incalzesc putin intr-o tigaie sau in cuptorul cu microunde.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews