Reteta de tort zebra probabil ca va e deja cunoscuta, dar ce ziceti de un cheesecake cu acelasi aspect dungat? Iese un deliciu.

Ingrediente pentru blat

250 g faina 100 g zahar 150 g unt moale un praf sare 1 ou

Ingrediente pentru umplutura

100 g ciocolata neagra 3 oua un praf sare 300 g smantana 250 g mascarpone 150 g zahar 5 linguri lapte zeama de la 1/2 lamaie esenta de vanilie 1 plic budinca de vanilie

Ingrediente pentru uns

unt
Mod de preparare:

1. Combina ingredientele pentru blat si mixeaza-le pana obtii un aluat dens. Intinde-l cu facaletul pe un blat bine presarat cu faina si pune-l apoi pe fundul unei tavi cu pereti detasabili, unsa cu unt.  Aluatul trebuie sa fie putin ridicat pe peretii tavii. Inteapa-l apoi cu furculita din loc in loc si da-l la rece pentru 30 de minute.
2. Topeste ciocolata neagra la bain marie. Separa ouale si bate albusurile spuma, cu un praf de sare. Separat, bate mascarpone cu cele 3 galbenusuri ramase, adauga laptele, zeama de lamaie, 150 g zahar si praful de pudding de vanilie, toate adaugate pe rand, dupa ce incorporezi cu mixerul ingredientul precedent.
3. Incorporeaza in galbenusuri albusurile in mai multe transe, cu o spatula. Da compozitia obtinuta in 2 jumatati, iar intr-una din ele adauga ciocolata topita si omogenizeaza. Pe blatul care a stat la rece toarna in centru, cu ajutorul unei linguri, crema din ambele culori, alternand alb cu negru pana cand termini ambele tipuri de crema.
4. Coace cheesecake-ul zebra pentru 45-50 de minute in cuptorul preincalzit.

Vezi si alte retete de cheesecake