Tortulete crocante
85 minute
8 portii
Mediu
Sunt crocante, acoperite de ciocolata si frisca, foarte aspectuoase si nu sunt nici dificil de facut. Pregateste niste tortulete crocante pentru prieteni si familie.
Ingrediente pentru blat
125 g faina
115 g unt
o lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
150 g ciocolata de menaj
3 oua mari
50 g zahar
3 lingurite miere
o lingura cafea tare
esenta de vanilie
Ingrediente pentru glazura
200 g ciocolata
200 ml smantana pentru frisca
150 g alune nesarate
Ingrediente pentru servit
300 g frisca
banuti de ciocolata
Mod de preparare:
- Pentru aluat, se amesteca faina, sarea si praful de copt si apoi se cern. Se topesc ciocolata si untul, iar ouale si zaharul se amesteca pentru a obtine o crema in care se adauga mierea, vanilia, cafeaua.
- Se adauga incet ciocolata si untul topite, se amesteca si apoi se pune amestecul de faina. Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Se coace 40 de minute, se lasa sa se raceasca si apoi se taie mici portii cu ajutorul unui cerc de metal.
- Pentru glazura se amesteca la bain marie ciocolata cu smantana pentru frisca. Cand s-a topit, se trage de pe foc si se pun alunele maruntite usor.
- Se scufunda micile prajituri in glazura, se asaza pe un gratar si se lasa sa se inchege. Se decoreaza cu frisca si banuti de ciocolata.
Incearca si alte deserturi cu ciocolata
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews