Iata un preparat la prima vedere banal, dar care sigur te va surprinde. Friptura in sine nu este cu nimic deosebita, insa sosul ii da o savoare aparte. Daca iti place puiul mai bine facut, coace-l putin mai mult pentru a te putea bucura de o crusta crocanta.

Ingrediente

4 pulpe de pui 1 lingura ulei de masline sare piper

Ingrediente pentru sos

o ceapa 80 ml vin alb 150 ml supa de pui 5 linguri smantana pentru gatit 2 linguri mustar (ideal cu boabe intregi) 1 ceapa verde
Mod de preparare:

1. Pune pulpele (cu tot cu piele) intr-o tigaie termorezistenta ce incape in cuptor, stropeste-l cu ulei de masline, sare si piper, apoi da tava la cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste (50-60 minute).
2. Scoate puiul pe o farfurie, arunca o buna parte din grasimea ramasa in tigaie, pastrand doar aproximativ o lingura. In aceasta lingura de grasime, caleste o ceapa tocata marunt timp de 2-3 minute, adauga vinul si lasa sosul sa scada putin.
3. Cand sosul a scazut, adauga smantana pentru gatit, mustarul so ceapa verde tocata marunt. Serveste puiul cu sosul de mustar alaturi si cu salata verde sau cu o garnitura de legume.

Incearca si

alte retete de friptura

alte preparate cu pui