Tort italienesc
135 minute
8 portii
Mediu
Daca te pregatesti sa primesti invitati, reteta asta de tort italienesc este perfecta. Consistenta desertului este foarte cremoasa si aroma bogata de cafea iti incanta simturile.
Ingrediente pentru blat
4 oua
80 g zahar
90 g faina
un praf sare
Ingrediente pentru crema
500 g mascarpone
100 g zahar
6 oua
Ingrediente pentru asamblat
200 g piscoturi
150 ml cafea
50 ml lichior
Ingrediente pentru servit
cacao
boabe de cafea
Mod de preparare:
- Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana ce se albesc, albusurile se bat cu un praf de sare si se adauga in crema de galbenusuri.
- Se pune jumatate din cantitatea de faina, se amesteca si apoi se adauga restul. Aluatul se pune intr-o tava de copt tapetata cu hartie. Se coace 15 minute si apoi se lasa la racit.
- Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga mascarpone, apoi albusurile batute spuma.
- Blatul racit se asaza intr-o tava si se unge cu un prim strat de crema. Se asaza piscoturile trecute prin cafea amestecata cu lichior, apoi se pune restul cremei cu mascarpone. Se presara cu un prim strat subtire de cacao si se lasa la rece pentru o ora. Se pudreaza din nou cu cacao la servire si se aduce cu boabe de cafea deasupra, dupa gust.
Incearca si alte retete de tort
Vezi si alte preparate din bucataria italiana
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews