Rapida si gustoasa, reteta de pui cu sos de tarhon e ideala pentru o cina in familie, cand nu ai timp sa gatesti ceva foarte complex. Se serveste alaturi de o garnitura, precum legume gatite la abur sau o garnitura de orez.

Ingrediente

un piept de pui dezosat 600 ml smantana de gatit 400 ml supa de pui o ceapa 3 fire tarhon 100 g unt 2 linguri suc de lamaie Sare piper
Mod de preparare:
  1. Pieptul de pui se taie fasii care se pun in unt topit sa se rumeneasca. Se presara cu sare si piper.
  2. Dupa ce s-a rumenit, se toarna supa, se pun ceapa taiata marunt si tarhonul maruntit si se lasa sa fiarba 10 minute, la foc mediu. Se toarna si smantana si se mai lasa pe foc 5 minute.
  3. Se adauga sucul de lamaie strecurat, se gusta de sare si piper si se aduce la masa cu garnitura de orez.

Sfaturi utile

✽ Pieptul de pui poate fi pus la marinat cu o seara inainte, in zeama de lamaie cu mirodenii. Va capata un gust mai bun cand il gatesti.

✽ Adauga treptat doua, trei linguri de supa in smantana si omogenizeaza bine, apoi toarna smantana in supa, pentru a face un sos cremos.

✽ Serveste puiul cu smantana cu o salata de cruditati si verdeturi, stropite cu zeama de lamaie. Presara garnitura de orez cu piper alb macinat, a carui aroma se potriveste cel mai bine cu sosul de smantana.