Rulada cu ciocolata e atat de usor de facut, incat nici nu merita sa o cumperi. E mult mai simplu sa o faci in casa!

Ingrediente

3 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 1 praf sare 1/2 pliculet praf de copt 1 lingura apa 1 lingurita zahar pudra

Ingrediente pentru umplutura

6-7 linguri Nutella sau alta crema de ciocolata
Mod de preparare:

Bate ouale cu zaharul si praful de sare pentru 10 minute, pana devin un aluat usor galbui. Incorporeaza faina treptat, amestecata in prealabil cu praful de copt.
Intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cat mai egal (cam de 1-1.5 cm grosime) si da tava la cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute. Scoate blatul cand devine auriu inchis.
Pune-l pe o foaie de copt presarata cu zahar pudra, cu hartia de copt in sus. Desprinde hartia pe care a copt si intinde rapid crema Nutella sau o alta crema de ciocolata, pe toata suprafata, in strat subtire.
Cresteaza rulada la unul din capete (o fasie de 1 cm grosime), apoi incepe sa rulezi impaturind acea fasie, catre centru. Foloseste-te de foaia de copt de dedesubt pentru a putea rula cu usurinta.
Odata rulata, infasoara strans rulada cu ciocolata in foaia de copt si da-o la frigider pentru o ora.

Sfaturi utile

✽ Incearca sa termini de rulat blatul inainte ca acesta sa se raceasca. Odata racit, va incepe sa se rupa.
✽ Daca preferi rulada cu gem, poti inlocui fara probleme crema de ciocolata. Alege insa un gem usor acrisor, precum e cel de visine, caci combinatia de dulce+dulce poate fi prea puternica.

Incearca si alte deserturi cu ciocolata

Vezi si alte retete de rulada