Profita de sezonul capsunelor pentru a prepara cat mai multe prajituri ce au la baza acest ingredient. Cine poate rezista unui desert delicios cu capsune parfumate si frisca, invelite de un blat pufos?

 

Ingrediente pentru blat:

4 albusuri plus 30 g zahar 4 galbenusuri plus 10 g zahar 35 ml ulei 20 ml lapte 1/2 lingurita praf de copt esenta de vanilie 50 g faina un praf sare

Ingrediente pentru umplutura:

200 ml frisca lichida o lingura zahar 100 g capsune

Ingrediente pentru servit:

100 g capsune zahar pudra
Mod de preparare:

Pentru aluat, se bat albusurile cu un praf de sare adaugand progresiv zaharul pentru a obtine o spuma.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si putina esenta de vanilie si cand se obtine o crema de un galben pai, se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta. Se adauga laptele, uleiul si se amesteca.

Se adauga cu delicatete si spuma de albus, se toarna in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt si se coace 10 minute maximum. Se scoate pe un prosop umezit si se ruleaza.

Pentru umplutura, frisca se bate cu zaharul, capsunele se feliaza si se desface usor rulada pentru a pune frisca si capsunile. Se ruleaza, se asaza intr-o folie de aluminiu si se lasa 2 ore la rece. Se aduce la masa presarata cu zahar pudra si ornata cu jumatati de capsune proaspete.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece.