Un desert frantuzesc extrem de popular, sufleul de ciocolata este gustarea perfecta atunci cand pofta de ciocolata si de „ceva bun” pune stapanire pe tine.

Ingrediente

200 ml frisca lichida 15 g amidon 10 g cacao 2 linguri faina 150 g ciocolata neagra cu peste 60% cacao 4 oua 100 g zahar pudra

Ingrediente pentru copt

25 g unt topit 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Se pun pe foc frisca, cacaua si amidonul si se amesteca pana ce se formeaza o crema groasa. Apoi se adauga galbenusurile, faina si ciocolata maruntita si se omogenizeaza.
  2. Se bat albusurile spuma cu zaharul pus in trei reprize. Spuma finala nu trebuie sa fie atat de tare ca la bezele.
  3. Se adauga spuma de albus in compozitia cu ciocolata si se amesteca usor.
  4. Se ung formele de copt cu unt topit, se presara cu zahar pudra si se dau 2 minute la congelator. Apoi, se ung din nou cu unt lichid, se presara cu zahar si se toarna compozitia de sufleu. Se coc 20 de minute.