Indiferent de anotimp, aroma de portocale este binevenita in orice zi. Iar cand o poti intinde pe paine, la micul dejun, e cu atat mai bine. Vezi mai jos cum poti prepara o dulceata aromata de portocale, cu gust acrisor, ce se potriveste bine si in zilele toride de vara, peste o portie de inghetata de ciocolata.

Ingrediente

1 kg portocale 2 lamai 800 g zahar 0.5 L apa 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
  1. Curata portocalele de coaja cat mai subtire, folosind un cutit, fara a desprinde si partea alba. Taie marunt coaja curatata si pune apa la fiert.
  2. Cand apa e fierbinte, dar inca nu fierbe, stinge focul si pune coaja tocata marunt si las-o 10 minute, apoi strecoar-o. Pune zaharul in apa si da din nou la foc, amestecand putin.
  3. Curata portocalele de coaja alba si taie-le bucatele, stoarce zeama de la cele 2 lamai si toarn-o peste portocale.
  4. Cand siropul s-a ingrosat, pune coaja inapoi in cratita, asteapta 5 minute si adauga fructele, urmate de zaharul vanilat. Periodic, spumeaza pielitele albe care se desprind de pe portocale. Fierbe dulceata timp de o ora, pune-o in borcane si inchide-le ermetic, apoi intoarce-le si lasa-le sa se raceasca

Incearca si:

 

din aceeasi categorie