Urmand aceasta reteta de pestecu sos balsamic obtii un preparat rapid, gustos si hranitor, ce n-ar trebui sa iti lipseasca din alimentatie.

Ingrediente

4 fileuri de peste, dupa gust 4 catei usturoi o lingura vin alb sec o lingura miere 80 ml otet balsamic 2 lingurite mustar fin o lingura ulei sare piper
Mod de preparare:
  1. Usturoiul curatat si taiat feliute se pune la calit in ulei.
  2. Se adauga vinul, mierea, otetul, mustarul, sarea si piperul. Se lasa pe foc aproximativ 3 minute si apoi se retrage.
  3. Se asaza fileurile intr-o tava de cuptor si se ung cu sosul pregatit.
  4. Se dau la cuptor pentru 15 minute, se ung cu sos din cand in cand si se aduc la masa stropite cu restul de sos.

Sfaturi utile

✽ Pentru retetele care au in compozitie otet balsamic nu se folosesc vase din aluminiu sau folie de aluminiu.

✽ Otetul balsamic nu are termen de expirare. Odata sticla deschisa poate fi pastrat oricat, cu conditia sa fie depozitat intr-un loc racoros si la intuneric.Este posibil sa se formeze sedimente pe fundul sticlei, dar este un process normal si acest lucru nu indica deteriorarea otetului.