Iti place mancarea chinezeasca pe care o gasesti la fast-food? Puiul dulce-acrisor e printre cele mai populare preparate, iar sa-l pregatesti acasa e super-usor!

Ingrediente

2 bucati piept de pui 1 ou 2 linguri faina

Ingrediente pentru marinada

1 lingura sos de soia 1 lingura vin de orez sare

Ingrediente pentru sos

2 ardei 4 fire ceapa verde 300 ml+2 linguri apa 2 linguri sos de soia 4 linguri otet de orez 2 linguri zahar 2 linguri pasta de tomate 2 linguri amidon sare
Mod de preparare:

1. Taie puiul cubulete si lasa-l la marinat pentru 30 de minute in vinul de orez, combinat cu sosul de soia.
2. Bate oul cu faina pana obtii un aluat omogen, trece bucatelele de pui prin aluat si prajeste-le in ulei incins, pana se rumenesc. Scoate bucatelele de pui intr-un castron tapetat cu servete de hartie.
3. Amesteca apa cu sosul de soia, otetul, zaharul, pasta de tomate si sarea intr-o cratita, pe foc.
4. Adauga ardeii taiati mare si ceapa verde tocata, lasa-i la foc mediu 4-5 minute si amesteca amidonul separat cu cele 2 linguri de apa. Adauga amidonul, lasa sosul sa se ingroase si stinge focul.
5. Toarna sosul dulce-acrisor peste pieptul de pui. Serveste preparatul cu orez simplu.

Incearca si:

Pui crocant in sos de portocale

Chiftele cu legume in sos dulce-acrisor

Pui cu susan