In zilele calduroase, cand vrei sa te racoresti cu un desert cremos, incearca reteta asta de cheesecake cu afine si ciocolata alba.

Ingrediente

200 g biscuiti simpli 100 g unt 400 g ciocolata alba 250 g crema de branza 250 g mascarpone 250 ml smantana pentru frisca 250 g afine 7-8 piscoturi de sampanie (optional)
Mod de preparare:
  1. Marunteste fin biscuitii, apoi amesteca-i cu untul topit. Preseaza compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Da blatul la rece.
  2. Topeste ciocolata la bain marie, amestecand continuu. Bate crema de branza cu mascarpone si cu smantana pentru frisca, apoi incorporeaza ciocolata alba topita si afinele.
  3. Pune compozitia peste blat, niveleaz-o, rupe piscoturile de sampanie in sferturi si preseaza-le pe suprafata cheesecake-ului, incat sa intre putin in compozitie. Da prajitura la rece pentru 2-3 ore. Serveste cheesecake-ul decorat cu afine.

Incearca si:

Cheesecake cu cafea

Cheesecake cu Nutella si capsune

Cheesecake cu banane fara coacere