Te-ai gandit vreodata ca poti folosi turta dulce pentru a prepara un desert care arata atat de rafinat? Ei bine, cu reteta asta nu are cum sa nu iti iasa bine!

Ingrediente pentru caramel

turta dulce prune uscate 100 ml lichior nuci usor maruntite 250 ml frisca

Ingrediente pentru caramel

100 ml lapte 300 g zahar 250 ml frisca lichida o lingura apa
Mod de preparare:

 

  1. Prunele uscate se pun sa se hidrateze in apa calda si lichior.
  2. Pentru caramel, se pune zaharul la topit cu o lingura de apa, la foc mediu si apoi mare.
  3. Cand caramelul are o culoare aurie, se toarna progresiv laptele si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere. Se pune si frisca lichida si se mai lasa pe foc maximum doua minute.
  4. In cupe se repartizeaza intai turta dulce, se pune frisca batuta, apoi prune bine scurse, caramel si iar frisca. Se stropeste cu restul de caramel si se presara nucile.

Incearca si:

Desert la pahar cu ciocolata si fragi

Tiramisu cu ciocolata la pahar

Padurea neagra la pahar