Turta dulce la pahar
45 minute
4 portii
Usor
Te-ai gandit vreodata ca poti folosi turta dulce pentru a prepara un desert care arata atat de rafinat? Ei bine, cu reteta asta nu are cum sa nu iti iasa bine!
Ingrediente pentru caramel
turta dulce
prune uscate
100 ml lichior
nuci usor maruntite
250 ml frisca
Ingrediente pentru caramel
100 ml lapte
300 g zahar
250 ml frisca lichida
o lingura apa
Mod de preparare:
- Prunele uscate se pun sa se hidrateze in apa calda si lichior.
- Pentru caramel, se pune zaharul la topit cu o lingura de apa, la foc mediu si apoi mare.
- Cand caramelul are o culoare aurie, se toarna progresiv laptele si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere. Se pune si frisca lichida si se mai lasa pe foc maximum doua minute.
- In cupe se repartizeaza intai turta dulce, se pune frisca batuta, apoi prune bine scurse, caramel si iar frisca. Se stropeste cu restul de caramel si se presara nucile.
Incearca si:
Desert la pahar cu ciocolata si fragi
Tiramisu cu ciocolata la pahar
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews