Daca ciocolata e desertul tau favorit, tortul de ciocolata e exact ce iti doresti la petreceri si la aniversari. Invata sa-l pregatesti in cativa pasi simpli!

Ingrediente pentru blat

70 g cacao 600 ml apa clocotita 360 g unt 400 g zahar 6 oua 360 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1/2 lingurita sare esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema

250 g unt 500 g zahar pudra 200 g ciocolata neagra 2 linguri lapte esenta de vanilie

Ingrediente pentru servit

bomboane boabe de cafea
Mod de preparare:

 

  1. Pentru blat, apa clocotita si cacaua se amesteca si apoi se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si sarea si apoi se cern.
  2. Untul si zaharul se freaca, se adauga vanilia si ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga amestecul de faina, se amesteca si apoi se pune cacaua racita. Aluatul se imparte in trei. Fiecare parte se toarna in forma de copt unsa si tapetata cu faina. Se coace fiecare blat separat. Tava se lasa sa se raceasca inainte de a pune din nou la copt.
  3. Pentru crema, se topeste ciocolata la bain-marie, se freaca untul pentru a-l face spumos si se adauga treptat zaharul. Se adauga ciocolata topita si racorita, se amesteca, apoi se pun vanilia si laptele, daca crema este prea uscata.
  4. Blaturile se asaza pe platoul de servit cu crema intre ele si se decoreaza, dupa gust, cu bomboane si boabe de cafea. Se lasa 2 ore la rece.

Incearca si:

Tort de cacao cu spuma de ciocolata

Tort trunchi de copac – Baumkuchen

Tort de morcovi cu glazura