Tarta cu capsune fara coacere
30 minute
6 portii
Usor
Desertul asta este perfect pentru vara! E fructat, acrisor, cremos si dulce totodata, iar pentru a-l pregati nu e nevoie sa aprinzi cuptorul!
Ingrediente
un blat de tarta
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
2-3 linguri zahar pudra (dupa gust)
esenta de vanilie
250 g capsune
2-3 linguri dulceata
Mod de preparare:
- Pentru aceasta reteta poti folosi un blat de tarta gata facut, sau il poti pregati dupa aceasta reteta de blat de tarta fara coacere.
- Bate mascarpone cu smantana pentru frisca, zaharul, esenta de vanilie si praful de sare, pana cand obtii o consistenta pufoasa si ingrosata totodata.
- Pune crema obtinuta in blatul de tarta si orneaz-o cu capsunele felii subtiri. Porneste din margine si asaza fructele usor suprapus, pentru un aspect cat mai prezentabil.
- Unge fructele cu dulceata (poate fi si din alte fructe, precum cea de visine sau caise, important este sa fie lichida), incat sa luceasca si sa previna oxidarea totodata.
- Ca alternativa, poti pregati un sirop din 4 linguri de zahar si 6 linguri de apa, cu care sa ungi fructele folosind o pensula. Serveste tarta racita pentru cel putin 4 ore.
Vezi si
Crema de lamaie pentru prajituri
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews