Din cateva ingrediente obtii o cina satioasa si complexa, cu o crusta delicioasa de sos bechamel si branza. 

Ingrediente

3 cartofi medii 1 lingurita cimbru 2 linguri ulei de masline 100 g mozzarella 2 catei de usturoi 2 buc. piept de pui o ceapa 2 ardei 4 linguri de ulei 1 lingura bulion sare piper boia de ardei

Ingrediente pentru sos

2 linguri faina 700 ml lapte 2 linguri unt 1/2 lingurita sare piper
Mod de preparare:
  1. Curata cartofii, taie-i rondele, stropeste-i cu ulei de masline, presara-i cu cimbru si amesteca-i pentru a se uniformiza. Da cartofii la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute (nu trebuie sa devina maronii).
  2. Caleste ceapa tocata marunt in uleiul de masline pentru 1-2 minute, adauga usturoiul tocat marunt, urmate de bucatelele de carne tocate cubulete.
  3. Continua sa intorci carnea pana cand se albeste pe toate partile, adauga ardeii tocati, amesteca pentru 2 minute, apoi adauga bulionul, sare, piper si boia. Continua sa amesteci toate ingredientele pentru 3 minute, apoi da tigaia de pe foc.
  4. Topeste untul, adauga faina si amesteca pana obtii o pasta groasa. Toarna laptele in timp ce amesteci, urmat de sare si piper, apoi omogenizeaza. Lasa cratita la foc pana cand sosul se ingroasa.
  5. Pune amestecul de carne peste cartofii copti, niveleaza compozitia si asaza sosul bechamel peste stratul de carne. Presara mozzarella rasa deasupra si da tava la cuptor pentru 30-35 de minute, sau pana cand se rumeneste.

Incearca si retetele de:

Caserola de Cordon Bleu

Caserola de paste cu pui Alfredo

Pui Tetrazzini