Pui cu ciuperci in sos cremos
60 minute
6 portii
Mediu
Pregateste o cina satioasa si bogata in maxim 60 de minute! Puiul cu ciuperci in sos cremos poate fi servit cu paste, cartofi sau pe pat de orez.
Ingrediente
2 bucati piept de pui
~100 g faina
6 linguri ulei de masline
400 g ciuperci
1 ceapa
2 catei de usturoi
patrunjel
sare
piper
Ingrediente pentru sos
3 linguri unt
3 linguri faina
300 ml apa
1 lingura zeama de lamaie
250 ml smantana pentru gatit
Mod de preparare:
- Toaca pieptul de pui fasii sau cubulete, presara-le cu sare si piper, apoi trece-le prin faina si prajeste-le in 3 linguri de ulei de masline pana cand se rumenesc. Pune tot puiul prajit intr-un vas termorezistent.
- In restul de ulei, soteaza ciupercile taiate felii, impreuna cu usturoiul si ceapa taiate marunt. Adauga ciupercile peste pieptul de pui. In aceeasi cratita topeste untul, adauga faina, omogenizeaza si toarna apa, amestecand continuu.
- Toarna zeama de lamaie, amesteca si adauga smantana pentru gatit. Potriveste sosul de sare si piper, apoi toarna-l peste pui si ciuperci. Da tava la cuptor pentru 40-50 de minute si serveste-l garnisit cu patrunjel.
Incearca si:
Cartofi cu pui in sos bechamel
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews