Trandafiri cu gem
150 minute
6 portii
Mediu
Trandafirii cu gem sunt un desert perfect si inedit, pe care il poti servi ori de cate ori ai musafiri. In plus, aluatul poate fi gatit cu o saptamana inainte.
Ingrediente
250 g faina
150 g unt
100 g zahar
1 ou
esenta vanilie
un varf cutit praf de copt
coaja unei lamai
Ingrediente pentru ornat
gem
Mod de preparare:
- Bate untul moale cu zaharul 5-6 minute, pana cand obtii o consistenta deschisa la culoare si pufoasa. Adauga ouale unul cate unul in timp ce mixezi, urmate de esenta de vanilie si coaja de lamaie.
- Cerne faina, adauga praful de copt si sarea, apoi omogenizeaza amestecul. Rotunjeste aluatul si infasoara-l intr-o folie de plastic si da-l la frigider pentru 2 ore.
- Dupa ce s-a racit, framanta putin si ruleaza aluatul intr-o foaie de ~0,5 cm grosime si taie-l folosind o forma rotunda sau un pahar.
- Taie apoi fiecare cerc obtinut in 4 (sus, jos si lateralele) lasand centrul netaiat. Pune o lingurita de gem (cat mai inchegat) sau marmelada in centru, apoi ridica „petalele” catre centru, infasurandu-le in jurul gemului, una peste alta.
- Coace trandafirii cu gem pentru 15-20 min in cuptorul preincalzit, sau pana cand devin putin de tot rumeni.
Incearca si:
Fursecuri cu visine in forma de inima
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews