Cheesecake cu pepene
180 minute
8 portii
Usor
Inedit si racoritor, cheesecake-ul cu pepene rosu e desertul verii. Il prepari fara coacere, din cateva ingrediente banale si il poti servi la petreceri sau il poti prepara fara sa astepti o ocazie speciala.
Ingrediente
piscoturi de sampanie
500 g mascarpone
100 ml smantana pentru frisca
3 linguri zahar
esenta de vanilie
Ingrediente pentru stratul de fructe
1 pepene rosu mic
1 pliculet gelatina
1 lingura de zahar
Mod de preparare:
- Intr-o tava de tort cu pereti detasabili, asaza piscoturile de sampanie incat sa creezi un blat.
- Bate mascarpone cu smantana pentru frisca, zaharul si esenta de vanilie. Dizolva 1/2 din pliculetul de gelatina intr-o lingura de apa, apoi incalzeste-o la microunde si incorporeaz-o in crema de branza.
- Asaza crema de branza in tava peste piscoturi si da tortul la frigider pentru minim 30 min.
- Curata pepenele, taie-l bucati si mixeaza-l in blender. Strecoara pulpa de seminte, amesteca sucul obtinut cu o lingura de zahar (daca nu e suficient de dulce) si dilueaza gelatina ramasa.
- Incalzeste gelatina pentru 20 de secunde la microunde, amesteca apoi incorporeaz-o in sucul de pepene si toarna-l deasupra cremei de branza. Da cheesecake-ul la frigider pentru 2-3 ore, sau pana cand se intareste.
Incearca si:
Cheesecake cu afine si ciocolata alba
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews