O masa completa in maxim de 30 de minute! Reteta de pui cu orez e ideala pentru zilele in care nu ai mult timp pentru gatit si vrei sa prepari ceva rapid, dar sanatos.

Ingrediente

800 g pulpe de pui superioare, dezosate 350 g orez cu bob lung 1 ardei 1 ceapa mare 4 catei de usturoi 500 ml apa 1 cup concentrat de supa o conserva rosii maruntite (400 g) 3 linguri ulei o legatura patrunjel 1 lingurita paprika 1 lingurita pudra de usturoi sare piper
Mod de preparare:
  1. Taie pulpele bucatele, ardeiul cubulete, iar ceapa marunt.
  2. Prajeste puiul cat sa prinda culoare in cele 3 linguri de ulei, adauga ceapa, ardeiul si usturoiul, urmate de sare si piper, apoi lasa tigaia la foc pentru 5 minute, amestecand periodic.
  3. Adauga orezul si amesteca pentru 2 minute, urmat de paprika si pudra de usturoi.
  4. Toarna apa si cubul de supa, rosiile, amesteca si acopera tigaia cu un capac. Lasa orezul cu pui la foc mediu pentru 20-25 de minute, sau pana cand orezul absoarbe umezeala.
  5. Amesteca orezul cu o furculita, apoi serveste-l cu patrunjel tocat.

Incearca si:

Omurice (omleta japoneza)

Orez cu legume

Arancini