Ardeii umpluti sunt o reteta traditionala, economica si pe cat e de cunoscuta, pe atat e de usor de preparat. 

Ardei umpluti cu carne tocata si orez 2

Ingrediente

700 g carne tocata (amestec) 5 linguri de orez o ceapa o lingura marar 1/2 legatura patrunjel 2 linguri ulei 1 lingura piure de rosii sare piper 6-7 buc ardei gras 3 linguri bulion 2 rosii
Mod de preparare:
  1. Toaca ceapa marunt si caleste-o in ulei, apoi adauga carnea si amesteca pana se inchide la culoare uniform. Pune o lingura de piure de rosii, mai lasa carnea sa clocoteasca 1-2 minute, apoi adauga orezul, verdeturile tocate, sarea si piperul.
  2. Curata ardeii, crestandu-i cu cutitul doar de jur imprejurul coditei si scoate semintele si partile albe folosind o lingurita (incearca sa nu strapungi ardeii). Umple ardeii cu compozitia din tava, fara a-i burdusi; lasa cam 1-2 cm spatiu in adancime in fiecare.
  3. Taie din fiecare rosie cate 1-2 (din laterale), incat sa obtii capace pentru ardei. Asaza fiecare capac de rosie in ardei, pentru a evita iesirea compozitiei. Fierbe ardeii sau da-i la cuptor cu 2 cani de apa si cele 3 linguri de bulion pana cand apa scade, ardeii sunt fierti (ii poti testa cu furculita), iar in cratita ramane un sos rosu mai gros.

Ardei umpluti cu branza si marar

Ardei aperitiv

Ardei umpluti cu branza si ciuperci