Pui in sos rosu
50 minute
4 portii
Mediu
Puiul in sos rosu e printre cele mai simple si economice preparate, dar pe care, daca il gatesti corespunzator, obtii o minunatie perfecta pentru pranz.
Ingrediente
pulpe de pui cu os si piele
1 lingura ulei
o ceapa
2 catei usturoi
o conserva rosii cuburi
2 linguri unt
cimbru
patrunjel/ceapa verde
sare
piper
Mod de preparare:
- Spala pulpele si pudreaza-le pe ambele parti cu sare, piper si cimbru. Rumeneste carnea pe ambele parti cate 4-5 minute pe fiecare parte in uleiul incins.
- Scoate carnea din tigaie si in uleiul ramas soteaza ceapa taiata marunt, impreuna cu usturoiul taiat feliute. Adauga conserva de rosii, amesteca si lasa sosul sa fiarba la foc mic, pana isi reduce putin din volum.
- Pune sosul intr-o tava termorezistenta si asaza cele 4 pulpe, facandu-le loc in sos. Da tava la cuptor, la foc mic, pentru 35-40 de minute.
- Serveste puiul in sos rosu garnisit cu patrunjel sau ceapa verde, cu paste, orez sau cu mamaliga.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews