Croissante cu ciocolata
Cand auzi de croissante cu ciocolata, sigur te gandesti la variantele disponibile in comert, nu-i asa? Ei bine, acelea nu se ridica la inaltimea celor de casa, care ies extrem de fragede si au un gust mult mai bogat.
Ingrediente
Ingrediente pentru copt
1. Amesteca toate ingredientele uscate intre ele (faina, zaharul, drojdia, sarea. Rade untul peste ingredientele uscate si amesteca pana cand untul e distribuit in mod egal. Adauga laptele usor caldut in compozitie si amesteca pana cand aluatul incepe sa se grupeze, apoi framanta, da-i o forma rotunjita, infasoara-l in folie de plastic si da-l la frigider pentru 2 ore. Dupa ce ai racit aluatul, intinde-l pe lungime si latime, apoi impacheteaza coca, aducand laturile lungi catre centru, apoi procedeaza la fel si cu cele scurte.
2. Preseaza aluatul astfel impachetat si ruleaza-l din nou pe lungime si latime de inca doua ori, regrupandu-l de fiecare data in acelasi mod. Daca in timp ce intinzi simti ca aluatul este prea moale, da-l putin la frigider. Odata ce ai modelat aluatul de 3 ori la rand, impacheteaza-l in folie si da-l la frigider pentru minim 3-4 ore.
3. Dupa ce a stat la frigider, intinde aluatul in strat subtire (1/2 cm) si niveleaza marginile, incat sa lucrezi cu un dreptunghi drept. Imparte foaia cat mai egal (poti folosi chiar si o rigla curata) si delimiteaza triunghiuri cat mai ascutite.
4. Cresteaza baza triunghiului fix la jumatate, iar deasupra taieturii asaza cate 1-2 cuburi de ciocolata. Ruleaza apoi triunghiul de aluat de la baza la varf si asaza-l in tava cu varful dedesubt, incat sa nu se poata derula.
5. Lasa croissantele la crescut pana cand isi maresc considerabil volumul, apoi unge-le cu oul batut cu lapte. Da-le la cuptor la 230 grade pentru 10 minute, apoi pentru 5-10 minute la 190 grade.