Papricas de pui
60 minute
4 portii
Usor
Serveste un pranz generos si suculent, exact asa cum l-ai manca in Ardeal. Papricasul de pui e gata in mai putin de o ora si se serveste traditional cu taitei de casa, dar merge de minune si cu mamaliguta.
Ingrediente
600 g pulpe de pui dezosate
2 cepe
1 catel usturoi
2 ardei
1 pahar mare smantana
g faina
3 lingurite paprika
sare
Mod de preparare:
- Caleste ceapa taiata marunt, impreuna cu usturoiul apoi adauga carnea taiata cubulete, legumele, sarea si paprika in aceeasi cratita, impreuna cu o cana de apa si lasa ingredientele la foc mic, cu capacul pus, timp de ~40 minute.
- Separat, amesteca un pahar de smantana cu 3 linguri de faina si 1-2 linguri de apa.
- Cand puiul e facut (furculita intra cu usurinta), amesteca smantana in sosul rosu si omogenizeaza, apoi mai lasa papricasul maxim 10 minute, pana cand sosul s-a ingrosat.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews