Daca ai incercat deja reteta clasica de inele de ceapa, varianta asta ti se va parea clar imbunatatita, cu un gust mai bogat si ceva mai satioasa!

Ingrediente

2 cepe mari 100 g mozzarella sare piper

Ingrediente pentru prajit

2 oua faina pesmet ulei
Mod de preparare:
  1. Curata cepele de foile ingalbenite fara sa le tai. Asaza fiecare ceapa pe tocator si tai-o in 3 bucati, incat sa obtii inele groase de ~1 cm fiecare. Ia fiecare bucata astfel taiata si scoate inelele din ea, grupandu-le 2 cate 2, in ordinea in care le desfaci.
  2. Taie mozzarella in fasii subtiri si lungi de 4-5 cm, sau cat apreciezi ca ar fi circumferinta inelelor de ceapa. Intre fiecare 2 inele grupate strecoara o fasie de mozzarella/cascaval. Procedeaza astfel cu toate bucatile de ceapa, apoi da-le la congelator pentru 20 de minute.
  3. Trece inelele de ceapa prin faina, ou si apoi prin pesmet si prajeste-le cate 1-2 minute pe fiecare, pana devin aurii. Serveste inelele de ceapa cu sos marinara.

Tarta cu ceapa caramelizata

Tartine cu ceapa si peste

Tocanita de ceapa